Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door Marian Teunissen. Algemene voorwaarden
Home.
Voorstellen.
Voedingsadvies.
Bedrijfsadvies.
Acupressuur.
Tarieven.
Contact.

Marian Teunissen

 

Gewichtsconsulente & Acupressuur therapeut

 

Voor een leven in balans!

 

Begeleiding bij gewichtsproblemen

(Sport)voedingsadvies voor volwassenen & kinderen
 

• Acupressuur behandeling

Foto: Sanne van der Valk

Bedrijfsbegeleiding
Zo’n 40% van de mannen en 30% van de vrouwen in Nederland heeft overgewicht. Daarnaast heeft ongeveer 10% van de volwassenen obesitas (CBS 2009).
Bijna de helft van de Nederlanders heeft dus geen gezond gewicht en het aantal is nog steeds groeiende! Alarmerend, als je bedenkt dat de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, diabetes en kanker hierdoor toeneemt!

Als werkgever hebt u het beste voor met uw werknemers. Daarom bied ik u de mogelijkheid uw werknemers op de werkvloer te coachen op het gebied van gezonde voeding en gewichtsreductie.

Verdien geld met gezond personeel!

Ondanks het grote belang en de directe baten voor u als werkgever, komt preventie van overgewicht op de werkplek moeizaam op gang. TNO-onderzoek in 2008 liet zien dat gemiddeld slechts 13% van de bedrijven op dit gebied actief waren. Het is tijd hierin verandering te brengen! Uit onderzoek blijkt dat werknemers met ernstig overgewicht vele dagen per jaar meer verzuimen dan werknemers met een gezond gewicht. Wanneer het verzuim in uw bedrijf al laag is, loont het toch om te investeren in gezond gewicht. Overgewicht heeft namelijk ook nadelige gevolgen voor de productiviteit en kan leiden tot arbeidsbeperkingen. Een actief bedrijfsbeleid rondom gezond gewicht is dus goed voor uw rendement. Gezond gewicht is belangrijk. Toch komt ongezond gewicht veel voor, ook onder werknemers.

Wat kan een werkgever doen voor werknemers die te zwaar zijn?

In sommige beroepen levert een te hoog gewicht problemen op bij het uitoefenen van het werk. Denk bijvoorbeeld aan buschauffeurs die niet meer in hun stoelen passen, laboranten met beschermende kleding die knelt, of kantoorpersoneel waarvan de bovenbenen niet onder een ergonomisch ingesteld bureau passen. Met werkplekaanpassingen kunt u uw werknemers helpen om, ondanks hun gewicht, hun werk met plezier te blijven doen. Met slimme maatregelen kunt u een verminderde productiviteit beperken.

Beter is natuurlijk samen met uw werknemers een plan op te stellen om overgewicht binnen uw organisatie te beperken. Ik kan u daar in begeleiden!

Contact
Interesse?